Baywatch

Wij geven je 10 redenen waarom jij Baywatch moét gezien hebben

Baywatch_cast

 

 

  1. Baywatch kreeg een volledige high definition make-over, dus bye bye korrelig televisiescherm.

  2. Niet alleen zijn Pamela Anderson en David Hasselhoff in hun rode zwemoutfits vanaf nu in hoge resolutie te bewonderen, ook het originele beelformaat 4:3 kreeg een update naar 16:9

  3. Ook aan de soundtrack is gesleuteld. Maar liefst 300 liedjes werden vervangen om de legendarische reeks een moderne touch te geven. No worries, de iconische begintune bleef behouden!

  4. De serie haalde zijn inspiratie voor de typische strakke redderslijven in slow motion uit de Olympische Spelen van Seoul in 1988, waar ze die techniek ook gebruikten. Los van de sexy close-ups was het de ideale manier om afleveringen langer te maken zonder extra kosten te maken. Win-win!

  5. Leonardo DiCaprio maakte bijna deel uit van de cast. Leonardo stond op het lijstje om Hobie Buchannon te spelen, de zoon van Mitch (David Hasselhoff). De rol ging uiteindelijk naar Brandon Call en later naar Jeremy Jackson.

  6. Eén van de grotere acteurs van dit moment kreeg wél een rol in Baywatch: Jason Momoa. Momoa is ondertussen beter bekend als Khal Drogo uit Game of Thrones of als Aquaman.

  7. Naast acteurs en actrices stond er ook een echte redder op de set: Michael Newman. Hij vertolkte de rol van ... zichzelf: Michael ‘Newmie’ Newman. Zijn skills en verhalen kwamen de productie goed van pas.

  8. Insmeren was heilig: de cast gebruikte zo’n 40 flessen zonnecrème per dag

  9. Baywatch was razend populair, maar het grote succes kwam er niet zonder slag of stoot. Na het eerste seizoen werd de productie stopgezet. Gelukkig zag Mister Baywatch himself David Hasselhoff wel nog toekomst in de serie en investeerde hij zijn eigen geld om de rode badpakken en zwembroeken nieuw leven in te blazen. 

  10. David Hasselhoff had ooit zelfs een Guiness World Record op zijn naam staan: in 1996 was hij de meest bekeken man op televisie met wekelijks zo’n 1,1 miljard kijkers.