De 6 beste momenten van de Golden Globes 2018

Zondag 7 januari vond de uitreiking van de 75ste Golden Globe Awards plaats in Los Angeles. Dit jaar stonden de Awards helemaal in het teken van #MeToo. Daarnaast werden er natuurlijk ook heel wat prijzen uitgedeeld met als grote winnaars de tv-serie Big Little Lies en de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. De bekendmakingen van deze prestigieuze Awards leverden heel wat geweldige en memorabele momenten op. Een overzicht. 

1. Dé speech van de avond was ongetwijfeld die van Oprah Winfrey

Als eerste Afro-Amerikaanse vrouw ooit mocht ze de Cecile B. DeMille Award ontvangen voor haar hele carrière. Haar onvergetelijke speech zorgde ervoor dat heel wat Twittergebruikers haar als de ideale presidentskandidaat voor de USA ziet. #oprah2020

2. Deze mini-reünie van Harry Potter and the Goblet of Fire 

In 2005 werkte het duo nog samen als Hermelien Griffel en Carlo Kannewasser in de Harry Potter-films. Nu mochten ze samen de Golden Globe voor beste miniserie of TV-film bekendmaken. Hun optreden was een magisch moment én alle Harry Potter-fans waren meteen laaiend enthousiast. 

3. Zo goed als iedereen was in het zwart gekleed

Cast Big Little Lies volledig in het zwart

En dat was niet zonder reden. De Golden Globes stonden dit jaar namelijk in het teken van #MeToo. Door in het zwart gekleed te gaan, protesteerden de film- en televisiesterren tegen seksuele agressie. Het initiatief kwam onder andere van actrices Natalie Portman en Reese Witherspoon.

4. De gezichtsuitdrukking van opkomende acteur Timothée Chalamet 

Actrice Allison Janney had zonet de Golden Globe gewonnen voor beste vrouwelijke bijrol in I, Tonya toen ze het publiek erop wees dat de echte Tonya Harding in de zaal zat. Op dat moment draaiden de camera's naar Tonya en konden ze Chamalets blik vereeuwigen die vol verwondering besefte dat dé voormalige kunstschaatsster recht achter hem zat.

5. Sterling K. Brown won de Golden Globe voor beste acteur in een TV-serie (drama) 

Sterling K. Brown

Brown is daarmee de eerste Afro-Amerikaanse acteur die een Golden Globe in die categorie won. Dankzij zijn rol in ‘This Is Us’ werd zijn nominatie verzilverd. Geschiedenis werd dus geschreven.  

6. Regisseur Guillermo del Toro hield zijn toespraak iets langer dan toegelaten

Guillermo won de Golden Globe in de categorie beste regisseur en hij was niet van plan om iemand zijn spotlight te laten stelen. De muziek begon namelijk al te spelen terwijl hij nog aan het speechen was en dus maakte de regisseur duidelijk dat hij nog niet klaar was: "Lower the music," aldus Guillermo. "It's taken 25 years. Give me a minute. Give me a minute!" 

Voor meer geweldige momenten van de Golden Globes 2018 kan je vanavond om 20u35 terecht op ZES.