Halloweenweek op ZES: 6 tips om een horrorfilm te overleven

Van Scream tot Final Destination, van Friday The 13th tot Interview with the Vampire: in horrorfilms kan je er zeker van zijn dat een hele reeks personages het einde van de film niet haalt. Hoe je zo'n horrorfilm wél kan overleven? Met deze 6 tips ;)! 

1. Ga nooit op onderzoek uit of zeg nooit ‘ik ben zo terug’

Wanneer de woorden ‘ik ben zo terug’ in een horrorfilm worden uitgesproken, weet je al dat er iets gruwelijks aankomt. Niemand keert ooit terug na het uitspreken van deze woorden...

2. Draai je om 

De vraag “waar is hij/zij/het?” is al even gedoemd als de eerder vermelde zin. Het antwoord is altijd: achter je.

3. Zorg ervoor dat je auto nooit kan stilvallen

Wanneer je kunt ontsnappen van de moordenaar die je achtervolgt, is in je auto springen waarschijnlijk niet de slimste keuze. We weten allemaal dat je batterij abrupt leeg is, je je sleutels verliest of je benzine plots op kan zijn...

4. Blijf altijd samen

“Samen sterk” klinkt misschien belachelijk, maar liever dat dan “zo dood als een pier”.

5. Als je huis bezeten is, verhuis dan

Als jij, je kinderen of je vrienden geloofwaardig bewijs hebben dat het spookt in je prachtige nieuwe huis, verkoop het dan.

6. Geloof nooit zomaar dat je aanvaller dood is

Als je innerlijke rambo naar boven is gekomen en je de moordenaar een slag hebt kunnen uitdelen waardoor die nu roerloos op de grond ligt, is het nog niet gedaan. Tijd voor een tweede klap om te vermijden dat de aanvaller plots terugkomt voor meer.

Van maandag 28 oktober tot en met zondag 3 november 2019 is het op ZES griezelen geblazen met een stevige portie horrorfilms.

Vanavond gaan we om 20u35 van start met het bloedstollende Wolves at the Door. Daarna kan je verder griezelen met de allereerste Halloween om 22u05. Benieuwd naar de andere horrorfilms die we voor jou in petto hebben? Ontdek ze hier.