12 acteurs en actrices waarvan je niet wist dat ze een rol hadden in Smallville

Tom Wellington had 10 seizoenen lang erg goed gezelschap in Smallville. Heel wat acteurs en actrices kregen namelijk een rol in de serie én bij sommigen zorgde dit zelfs voor een mooie acteercarrière achteraf. Maar aangezien de eerste afleveringen van Smallville al in 2001 werden uitgezonden, begrijpen we maar al te goed dat je je niet meer elke vriend of vijand van Clark Kent herinnert.

We frissen je geheugen maar al te graag op. 

1. Ian Somerhalder

Ian Somerhalder

Somerhalder speelde Adam Knight in verschillende afleveringen van Smallville. Hij datete Lana tot ze al zijn geheimen ontdekte. Waarvan je hem kent? The Vampire Diaries natuurlijk.

2. Paul Wesley

Paul Wesley

Paul kreeg de rol van Lucas Luthor in Smallville, de halfbroer van Lex en onwettige zoon van Lionel. Net zoals Ian Somerhalder heeft Paul Wesley een erg grote rol gekregen in de serie The Vampire Diaries.

3. Jensen Ackles

Jensen Ackles

Jensen kreeg een iets grotere rol in Smallville. 22 afleveringen lang speelde hij Jason Teague, het toenmalige vriendje van Lana Lang. Nu herken je hem van zijn rol als Dean Winchester in Supernatural.

4. Jesse Metcalfe

Jesse Metcalfe

Metcalfe speelde 2 afleveringen lang Van McNulty, een student aan de middelbare school in Smallville. Je kent hem van John Tucker Must Die, Desperate Housewives of Dallas. 

5. Evangeline Lilly

Evangeline Lilly

Je kent Evangeline Lilly van haar rol in Lost of The Hobbit. Tegenover deze grote rollen kreeg ze in Smallville een kleine rol, namelijk het vriendinnetje van Wade. 

6. Tyler Posey

Tyler Posey

Tyler speelde Javier Ramirez, een illegale immigrant gered van deportatie door Clark. Later kreeg Tyler één van de hoofdrollen in de serie Teenwolf, als Scott McCall.

7. Lizzy Caplan

Lizzy Caplan

Lizzy speelde Tina Greer, een tiener die van gedaante kon veranderen en erg verliefd was op Lana. Je herkent haar van haar rol in Mean Girls.

8. Amy Adams

Amy Adams

Als je goed hebt opgelet, zag je ook Amy Adams verschijnen in één aflevering van Smallville. Ondertussen heeft de actrice rollen gekregen in heel wat films en series, waaronder Man of Steel, Enchanted en Catch Me If You Can.

9. Cobie Smulders

Cobie Smulders

Cobie kreeg de rol van Shannon Bell, één van de voormalige geliefdes van Lex Luthor. De rol waarmee de actrice echt groot geworden is, is die van Robin Scherbatsky in de serie How I Met Your Mother.

10. Lucas Grabeel

Lucas Grabeel

Lucas Grabeel, Alexander Luthor of simpelweg de dansende en zingende Ryan Evans uit High School Musical. Je kan hem ook herkennen van de film Milk of de serie Switched at Birth. 

11. Adam Brody

Adam Brody

Ook Adam Brody mocht 1 aflevering langskomen in Smallville, maar een van zijn grootste rollen was die van Seth Cohen in The O.C..

12. Chris Carmack

Chris Carmack

Chris kwam langs in Smallville als Geoff Johns, een rugbyspeler. Waarvan je hem herkent? The O.C. of Nashville.

Ontdek de bekende acteurs en actrices zelf in Smallville, zondag om 17u00 op ZES.